Actualiteiten juli 2021

 • Snellere oplossingen voor gezinnen in complexe situaties

  27 juli 2021

  Sneller en daardoor betere oplossingen voor mensen die klem komen te zitten tussen de regels van verschillende instanties. Dat is het doel van het landelijke Programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens. De gemeente Steenwijkerland gaat hier als een van de eerste gemeenten uit de regio bij aansluiten. 

 • Geen (spoed)aanvragen mogelijk voor paspoorten en identiteitskaarten in het laatste weekend van juli

  26 juli 2021

  Op maandag 2 augustus 2021 wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Vanwege de werkzaamheden voor de overgang naar het nieuwe model kunt u van donderdag 29 juli t/m zondag 1 augustus 2021 geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan de gemeentebalie doen. Excuses voor het ongemak.

 • Help! Mijn container stinkt, wat kan ik hieraan doen?

  19 juli 2021

  Vooral in de zomer bestaat een flink deel van ons afval uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het warme weer kan er voor zorgen dat het afval in de gft-container gaat stinken. Daarnaast kan een volle gft-container in de zon vliegen aantrekken. De vliegen kunnen eitjes in de container leggen waardoor er uiteindelijk maden in de container kunnen komen. Om overlast in de gft-container te beperken kunt u onderstaande tips opvolgen.

 • Oplevering nieuwe brug De Wulpen

  16 juli 2021

  De brug de Wulpen tussen Kallenkote en Eesveen is samen met de aangrenzende stuw, in eigendom van Waterschap Drents Overijsselse Delta, gerenoveerd en weer klaar voor vele jaren intensief gebruik. In december vorig jaar werd tijdens een inspectie aan de stuw geconstateerd dat ook de brug gerenoveerd diende te worden. De renovatie was nodig om een veilig gebruik van deze brug, door met name landbouwverkeer, veilig te kunnen garanderen. De brug is vanaf vrijdagmorgen 16 juli, na de openingshandeling door wethouder Marcel Scheringa om 10.30 uur, weer open voor al het verkeer.

 • TONK-regeling is verlengd

  14 juli 2021

  TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De regeling is er voor iedereen: inwoners, ondernemers en zzp-ers. De regeling gold tot 30 juni maar is nu verlengd tot en met 30 september. Dat heeft het college van B&W besloten.

 • Treft de coronacrisis u in de portemonnee? Heeft u het daardoor financieel lastig? De TONK-regeling is verlengd!

  13 juli 2021

  Heeft u het door de coronacrisis financieel moeilijk? Vindt u het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen? Bijvoorbeeld omdat u minder inkomen heeft? Omdat u uw baan heeft verloren of omdat er minder werk is? Heeft u hierdoor moeite om de huur of hypotheek te betalen, de energierekening of andere noodzakelijke kosten? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling TONK.

 • Gezamenlijke aanpak waterplanten in Weerribben-Wieden

  13 juli 2021

  Het maaien van waterplanten in de Oosterlijke Belterwijde, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden, wordt voortaan effectiever aangepakt. Onder regie van de provincie Overijssel hebben overheid, recreatiebedrijven en natuurbeschermers de handen ineen geslagen.

 • Evenementen zonder vaste zitplaats tot 14 augustus niet toegestaan

  12 juli 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet afgelopen vrijdag heeft afgekondigd maken het lastig om evenementen ook na 13 augustus te organiseren. Dit heeft een aantal organisatoren in Steenwijkerland doen besluiten hun evenement deze zomer niet door te laten gaan.

 • Station Steenwijk – de poort naar toekomstperspectief

  12 juli 2021

  Het is u vast niet ontgaan. We hebben plannen met station Steenwijk. En ik vind het prachtig om te zien dat u daar graag over meedenkt. We vroegen via een enquête naar uw mening over het station, de stationsomgeving en het vervoer op en rondom het station. En daar kwam veel uit. We kregen meer dan 200 reacties.

 • Overweldigend animo voor riet-les

  09 juli 2021

  Het afgelopen jaar ontwikkelde Komvoor in opdracht van de gemeente Steenwijkerland en in samenwerking met het Platform Duurzame Ambachten de eerste bouwsteen voor een complete leerlijn duurzame ambachten: het lesblok Riet, voor groep 3-4. En niet zonder resultaat! In het nieuwe schooljaar nemen de eerste acht groepen 3-4 deel.

 • Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

  12 juli 2021

  Oldemarkt, bekend van de beroemde Lambertusmarkt (op Hemelvaartsdag) en zijn rijke handelsverleden. Kalenberg, een perfect vertrekpunt voor excursies en vaartochten door de Weerribben. De routes leiden naar een betoverend landschap waar rietsnijders met een eeuwenoud ambacht hun geld verdienen. Belt-Schutsloot, lange tijd alleen over water bereikbaar en beroemd om de gondelvaart, elke 2e vrijdag van augustus. En waar staat dat muurtje uit de 14e eeuw waar Sint Jansklooster zijn naam aan te danken heeft? Wat hebben deze dorpen gemeen, hun havezateverleden, handel, turf, riet, ijstijd? Een ding is zeker, ze vallen allemaal binnen Nationaal park Weerribben-Wieden.

 • Intentieovereenkomst de Koornmeule getekend

  08 juli 2021

  Stichting De Gieterse Koornmeule, een ambitieus initiatief van vrijwilligers, is opgericht om de Koornmeule te reconstrueren naar de oorspronkelijke staat. De gemeente heeft met de provincie Overijssel in de deal Leefbaar Giethoorn geld beschikbaar gesteld om de molenstomp te voorzien van een kap met wieken. De Stichting en de gemeente tekenden op 7 juli een intentieovereenkomst om de samenwerking tussen de stichting en de gemeente vast te leggen. Gezamenlijk wordt onderzocht of en onder welke voorwaarden volledige reconstructie haalbaar is.

 • Jongste vrouwelijke veteraan ontvangt herdenkingsmunt

  08 juli 2021

  Burgemeester Rob Bats heeft woensdag 7 juli aan Stacy Engels (29), de jongste vrouwelijke veteraan van Steenwijkerland, een exemplaar van een speciale herdenkingsmunt overhandigd. Aan alle veteranen in Steenwijkerland wordt als blijk van waardering en erkenning deze week de munt als blijvende herinnering verzonden.

 • Alle publicaties op één plek te vinden

  07 juli 2021

  Wilt u weten of er in uw buurt verbouwd gaat worden? Een boom wordt gekapt, een gehandicapten-parkeerplaats wordt aangelegd of een evenement is gepland? Vanaf volgende week vindt u alle wettelijk verplichte publicaties op één plek: in het elektronisch Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl. Wel zo overzichtelijk.

 • Inloopspreekuur voor reizen met het OV weer opgestart

  07 juli 2021

  Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, starten de OV-ambassadeurs weer met inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.

 • Parkeeronderzoek vanuit de lucht

  07 juli 2021

  Gemeente Steenwijkerland zet drone in om parkeerdruk in binnenstad Steenwijk te meten.

 • Herontwikkeling Steenwijkerdiep biedt strategische kansen

  06 juli 2021

  De herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep vordert gestaag en bereikt een nieuwe fase. Na de ondertekening van de contracten en het (deels) afronden van de juridische procedures worden er nu belangrijke vervolgstappen gezet. Stappen die strategische kansen bieden voor de binnenstad van Steenwijk.