Actualiteiten maart 2021

 • Groot onderhoud Binnenpad Giethoorn is volop in uitvoering

  31 maart 2021

  Het Binnenpad aan de Dorpsgracht in Giethoorn krijgt een flinke opknapbeurt. De plannen voor het groot onderhoud zijn in nauw overleg met Gieters Belang en Giethoorn onderneemt tot stand gekomen.

 • Steenwijkerlands Actieplan Werk(t) door corona actueler dan ooit

  31 maart 2021

  De coronacrisis heeft het Steenwijkerlands Actieplan Werk(t) nóg actueler gemaakt. Dat is de conclusie van het college van B&W na ruim een jaar van coronamaatregelen. Het Actieplan is een lokale vertaling van de Human Capital Agenda die door Regio Zwolle is opgesteld. Aanleiding was de krapte op de arbeidsmarkt waardoor ondernemers moeite hebben om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.

 • Korting op tarieven van de Bedrijven Investeringszone

  31 maart 2021

  Het college van B&W heeft ingestemd met een verlaging (25%) van de tarieven voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Hierom had stichting Steenwijk Vestingstad verzocht.

 • Meer ruimte voor Steenwijkerland in West-Overijsselse woonagenda

  30 maart 2021

  Het college van B&W en de Gedeputeerde Staten hebben op 16 maart jl. de woonagenda voor West-Overijssel vastgesteld. In regionale woonagenda’s voor Twente en West-Overijssel maken de provincie Overijssel en gemeenten afspraken over opgaven en ambities voor de periode 2021-2025.

 • Provinciaal geld voor twee Steenwijkerlandse verkeersprojecten

  30 maart 2021

  Zowel voor de aanpassing van het kruispunt bij De Klosse als voor de tweede fase van de reconstructie van de weg Kallenkote stelt de provincie Overijssel geld beschikbaar. De provincie maakte dat onlangs bekend als onderdeel van een flink investeringspakket voor een bereikbare en verkeersveilige regio.

 • Feestdagen: Gewijzigde openingstijden gemeentehuis

  30 maart 2021

  De komende tijd zijn er een aantal feestdagen waarop het gemeentehuis gesloten is. Kijk hier om welke dagen het precies gaat.

 • Gewijzigde afvalinzameling met tweede paasdag

  30 maart 2021

  Op tweede paasdag (maandag 5 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Steenwijkerland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Honden aan de lijn. Dat vinden koeien fijn!

  30 maart 2021

  Uw hond los laten lopen op het platteland lijkt onschuldig. Toch kan het ernstige gevolgen hebben voor de koeien die in de weilanden grazen. Van de uitwerpselen van een hond kunnen ze namelijk ongeneeslijk ziek worden. Hoe kan dat?

 • Jeffrey Buis benoemd tot Sportambassadeur van Steenwijkerland

  26 maart 2021

  Motorcoureur Jeffrey Buis is tijdens de online Sportbingoquiz van 26 maart 2021 benoemd tot Sportambassadeur van Steenwijkerland 2020. Hij kreeg de bijbehorende schaal uit handen van sportwethouder Bram Harmsma die hem complimenteerde met zijn prestaties in de motorsport: ‘De wereldtitel vorig jaar in de Supersport 300 klasse is echt een ontzettend knappe prestatie van Jeffrey. Daarmee was hij als 18-jarige ook nog eens de jongste Nederlandse wereldkampioen in de wegrace. Hij heeft Steenwijkerland daarmee nadrukkelijk op de kaart gezet. En ik weet zeker dat we ook de komende jaren nog veel van hem gaan zien en horen.’

 • Gemeente krijgt gelijk van rechter inzake herontwikkeling Steenwijkerdiep

  25 maart 2021

  In de rechtszaak (bodemprocedure) die FNS Vastgoed tegen de gemeente had aangespannen inzake de herontwikkeling Steenwijkerdiep heeft het bedrijf geen gelijk gekregen van de rechter. De gemeente heeft juist gehandeld en kan zonder bezwaren verder met de integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Daaronder vallen onder meer de uitbreiding van de Lidl en de Jumbo en de verplaatsing van de Aldi.

 • Huisvesting voortgezet onderwijs Steenwijkerland

  24 maart 2021

  Het college van B&W blijft bij de oorspronkelijke keuze om het voortgezet onderwijs in Steenwijkerland op twee locaties te organiseren. Een meerderheid van het college trekt deze conclusie nadat de afgelopen maanden twee scenario’s tegen het licht zijn gehouden: huisvesting op twee locaties óf alles concentreren op één locatie, een zogenaamde unilocatie.

 • Donderdag 22 april 2021 bijeenkomst Regionaal Techniek Centrum

  24 maart 2021

  Is een Regionaal Techniek Centrum dé oplossing om te zorgen voor voldoende technisch geschoold personeel? Wat kan het ons bieden? En hoe werkt het in de praktijk? Daarover willen we het met u hebben op donderdag 22 april 2021. Bent u erbij?

 • Telefoonstoring opgelost

  18 maart 2021

  Eerder vandaag meldden wij dat het gemeentehuis telefonisch niet bereikbaar was vanwege een technische storing. Deze storing is voorbij. We zijn telefonisch weer bereikbaar.

 • Steenwijkerland organiseert online Sportbingoquiz

  24 maart 2021

  Hoe zetten we in coronatijd op een leuke manier de sport in onze gemeente in de spotlight? En hoe ronden we feestelijk én coronaproof de ondertekening van het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord af. Het sport- en beweegakkoord waar zoveel sportaanbieders, maatschappelijke organisaties en sportliefhebbers aan meedoen? Met dat in het achterhoofd organiseren De Meenthe, Sociaal Werk De Kop, Sportservice Zwolle en de gemeente Steenwijkerland op vrijdag 26 maart de online Steenwijkerlandse Sportbingoquiz. Wethouder Bram Harmsma: ‘Ook in coronatijd is aandacht voor sport super belangrijk. Want juist nu is het voor heel veel mensen een fijne uitlaatklep, of je nu zelf sporter bent of er liever naar kijkt. Daarom wilden we met elkaar iets organiseren. Uiteraard wel binnen de coronamaatregelen. En dat is met deze online Sportbinqoquiz meer dan gelukt. Een mooie mix van entertainment, sport en spel én een stukje kennis testen: wat weten we over de sport in Steenwijkerland. Geen lastige vragen, wél leuke weetjes. Ik zou zeggen: doe vooral mee!’

 • Verruiming terrassen horeca blijft tijdens coronacrisis mogelijk

  16 maart 2021

  Het college van burgemeester en wethouders zet de verruiming van terrassen in de openbare ruimte voor de horeca dit jaar door zolang de coronacrisis duurt. Dit om de 1,5 meter afstand op terrassen mogelijk te kunnen maken.

 • Steenwijkerland en provincie oneens over gebruik loswal Giethoorn

  16 maart 2021

  De loswal aan de Kerkweg in Giethoorn is van groot maatschappelijk belang voor inwoners en ondernemers in Giethoorn. Daarom verleent de gemeente toestemming voor het gebruik van de loswal om te laden en lossen. De provincie Overijssel is van mening dat Steenwijkerland hiervoor een stikstofvergunning nodig heeft en wil de gemeente daarom een last onder dwangsom opleggen. Daar is de gemeente het niet mee eens en heeft dit in een zienswijze aan de provincie laten weten.

 • Vragen over de WOZ-waarde?

  16 maart 2021

  Onlangs hebben de eigenaren van onroerende zaken (huizen/gebouwen) in Steenwijkerland de OZB ontvangen. Hierin staat de WOZ-waarde van uw huis of gebouw vermeld. Het kan zijn dat u hier vragen over heeft of meer informatie over wilt hebben. In dat geval raden wij u aan om telefonisch contact op te nemen met de gemeente via 14 0521. U wordt dan snel en vakkundig geholpen en in de meeste gevallen brengt het u de nodige duidelijkheid.

 • Gratis grof tuinafval inleveren

  16 maart 2021

  Op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart kunnen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland gratis grof tuinafval inleveren.

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

  24 maart 2021

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 • Compostdag 27 maart 2021 geannuleerd vanwege corona

  15 maart 2021

  Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen heeft ROVA besloten om de compostdag op 27 maart te annuleren.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  12 maart 2021

  Het college van B&W heeft de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor Steenwijkerland ingevoerd. De tegemoetkoming is bedoeld voor huishoudens die als gevolg van het coronavirus te maken hebben met een terugval in hun inkomen en daardoor de noodzakelijke kosten zoals woonlasten niet meer kunnen betalen.

 • Op 17 maart kunt u stemmen

  10 maart 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. U kunt stemmen in elk stembureau binnen de gemeente. Op verzoek kunt u een kiezerspas krijgen, waarmee u in ieder stembureau binnen Nederland kunt stemmen. Vanwege de coronamaatregelen kan er dit jaar ook al op 15 en 16 maart gestemd worden. Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u ervoor kiezen om er brief uw stem uit te brengen.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 22 maart

  10 maart 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Helaas is het vanwege het coronavirus nog niet mogelijk om langs te komen voor een gesprek. Wel staan ze u graag telefonisch te woord.

 • Trailerhelling Zuiderkluft Giethoorn opgeheven

  09 maart 2021

  Vanaf 2021 kunt u geen gebruik meer maken van de trailerhelling Zuiderkluft aan de Vosjacht in Giethoorn.

 • Kleuters Steenwijkerland trappen af met volleybal

  09 maart 2021

  Volleybal voor kleuters? Waarom niet. Want hoe eerder je begint met lekker actief spelen en bewegen, hoe langer je daar plezier en profijt van hebt. Buurtwerk Sport en Volleybalvereniging Steevast in Steenwijkerland sloten de handen ineen. Resultaat: de eerste groep 4- en 5-jarigen heeft de smaak van het sporten te pakken. Wie volgt?

 • Webinar Energieneutraal verbouwen

  04 maart 2021

  Op donderdag 18 maart en donderdag 1 april wordt er een gratis webinar georganiseerd over het energiezuinig verbouwen of aardgasvrij maken van woningen.

 • Informatie over stemlokalen bij verkiezingen

  02 maart 2021

  In onze gemeentelijke informatierubriek in de Steenwijker Courant huis-aan-huis van 2 maart leest u informatie over de Tweede Kamer verkiezingen. Hierin staat ook een overzicht van onze stemlokalen waar u straks terecht kunt. Helaas is per vergissing het verkeerde overzicht gepubliceerd. Onze excuses daarvoor.