Online onderzoek naar duurzame energie in Steenwijkerland

Inwoners van Steenwijkerland worden van harte uitgenodigd om de gemeente te laten weten hoe het thema duurzame energie bij hen leeft. Op de website van de gemeente staat daarom tot 5 december een vragenlijst gepubliceerd. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5-10 minuten. De leden van het Inwonerspanel hebben rechtstreeks een uitnodiging ontvangen.

Onze aarde warmt op. Dat heeft veel gevolgen. Klimaatverandering is één van de grote gevolgen van deze opwarming. Duurzame energie gebruiken kan de opwarming van de aarde helpen vertragen.

Wethouder Tiny Bijl: “Ook de inwoners van Steenwijkerland zullen de gevolgen van klimaatverandering gaan ondervinden. Extreem weer, zoals droogte, hitte en regen, zal ook binnen onze gemeente vaker gaan voorkomen. De gemeente wil zich dan ook zo goed mogelijk voorbereiden op toekomstige veranderingen. Daarom willen wij graag weten of en op welke manier inwoners al bezig zijn met het thema duurzame energie. En ook welke toekomstige wensen en behoeften er zijn. Hoe meer inwoners de online vragenlijst invullen, hoe meer wij hier rekening mee kunnen houden”.

De uitkomsten van het onderzoek worden in het eerste kwartaal van 2022 bekend gemaakt via onze website en de socialemedia-kanalen.

Vul de vragenlijst in