Ervaar het openbaar vervoer!

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Steenwijk.

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen metLogo Ervaar het OV het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.
Denkt u eraan dat u tijdens het reizen in het openbaar vervoer een mondkapje moet dragen! 

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 - 454 01 30.

Wanneer:  dinsdag 21 september 2021
Waar:        Steenwijk

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Tevens is er een telefonisch OV-spreekuur.
Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038 - 454 01 30, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl 
 

Ervaar het OV - foto uitleg borden station tijdens proefreis