World Cleanup Day 18 september 2021

Op zaterdag 18 september 2021 is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. IK BEGIN!, de gemeente Steenwijkerland en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA) ondersteunen dit initiatief natuurlijk van harte!

World Cleanup Day

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. En daarnaast is veel waardevolle informatie verkregen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. 

Doet u mee?!

Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op www.worldcleanupday.nl ziet u de opruimacties die zijn aangemeld in onze gemeente. U kunt zich aansluiten bij bestaande acties in uw buurt of zelf een opruimactie organiseren.

In Steenwijkerland worden door IK BEGIN! een aantal acties georganiseerd:

  • Steenwijk: Rondje Rams Woerthe en omgeving – start bij het Infopunt Duurzaam Doen in de Kerkstraat 4
  • Steenwijk: Stadsgrachten en stadswallen – start bij het Infopunt Duurzaam Doen in de Kerkstraat 4
  • Giethoorn: Op en rondom eilandje Bovenwijde (met de boot) - start bij de loswal (Kerkweg 50a).

Bovenstaande opruimacties starten om 10.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur) en duren tot 11.30 uur. Aanmelden voor opruimactie kan via www.worldcleanupday.nl of door een e-mail te sturen naar zwerfafvalvrij@ik-begin.nu. Meer informatie vindt u op www.ik-begin.nu/projecten/zwerfafvalteam.
 

Logo Mooi Schoon          Logo IK BEGIN!       Logo World Cleanup Day