Rijksoverheid

Het kabinet heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze staan op de website van de Rijksoverheid.

Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus vindt u informatie en antwoorden op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800 - 13 51.

Het gebruik van mondkapjes

In Nederland is het dragen van een mondkapje (ook wel mondneusmasker) verplicht op luchthavens vanaf de security check en in het vliegtuig. Daarnaast worden mensen met een kwetsbare gezondheid geadviseerd een mondkapje te dragen om zichzelf te beschermen. Altijd geldt: houd rekening met elkaar en respecteer de keuzen van mensen die een mondkapje willen blijven dragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

CoronaMelder-app

CoronaMelder waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Op www.coronamelder.nl vindt u alles wat u wilt weten over de app.

Zie ook