Leefbaarheidsinitiatieven

 • Giethoorn: buurtterras

  Een bewonerscommissie in Giethoorn-Noord willen de saamhorigheid in hun wijk bevorderen. Een multifunctioneel ontmoetingsterras aan, uiteraard, het water voor jong en oud voor allerlei buurtactiviteiten oa ontmoeten en schaatsen voor de kleintjes. Bewoners gaan zelf het buurtterras bouwen met veel externe steun.

 • Giethoorn: herinrichting Jonenweg fase 1

  08 oktober 2014

  Bewoners willen een prettiger en veiliger woonomgeving. Veel doorgaand verkeer maakt nu nog onnodig gebruik van de route door het buurtje aan de Jonenweg. Bewoners hebben een plan ontworpen om de buurt leefbaarder te maken. Onder andere een reconstructie van de Jonenweg, kleine aanpassing aan het groen en straatmeubilair maken deel uit van het plan.

 • Oplossen fiets- en pakeerproblemen Kerkweg

  09 december 2014
 • Verlichting Bertus Warnusweg

  01 november 2012

  Al enkele keren hebben bewoners van de Bertus Warnusweg via Gieters Belang verzocht om enkele lichtpunten aan hun straat. Door onder andere inzet van koppengeld wordt het mogelijk gemaakt om aan deze wens te voldoen.

 • Giethoorn 2015: Spelen in Zuid

  04 februari 2016

  Spelen verbindt niet alleen kinderen. Het zijn vaak centrale plaatsen in een wijk waar mensen samenkomen. Gieters Belang heeft samen met bewoners de speelplaats aan de Ketstraat onder de loep genomen om deze te verfraaien. Jeugd en omwonenden hebben een plan ontwikkeld om deze plek een upgrading te geven.

 • Giethoorn 2015: Herinrichting Jonenweg fase 2

  04 februari 2016

  Bewoners willen een prettiger en veiliger woonomgeving. Reconstructie van de Jonenweg, kleine aanpassing aan het groen en straatmeubilair maken de buurt leefbaarder. In 2014 is hiervoor fase 1 gestart. Met dit voorstel, fase 2, kan het project worden voltooid.