Uitnodiging bijeenkomst warmtetransitievisie

Graag nodig wij de besturen van de Plaatselijke belangen en wijkverenigingen uit om mee te denken over hoe we de wijken en bedrijventerreinen in onze gemeente in de toekomst, anders dan met aardgas, gaan verwarmen. In een tweedaagse bijeenkomst gaat een groep medewerkers van diverse organisaties een visie maken op dit onderwerp: de zogenoemde warmtetransitievisie.

Aan het eind van de eerste dag geven wij een presentatie over het tussenresultaat. Graag ontvangen wij de reactie van plaatselijke belangen en wijkverenigingen, en ook andere partijen zoals ondernemersverenigingen, hierop. De reacties die wij die avond ontvangen, verwerken wij op de tweede dag in de concept-warmtetransitievisie.

 

De bijeenkomst is op 12 juni 2019 van 20.00 tot 21.30 uur, in het Fletcher Hotel-Restaurant Steenwijk, Woldmeentherand 15 in Steenwijk.

 

Wat is een warmtetransitievisie?

Nederland wil in 2050 geen gebruik meer hoeven maken van aardgas. In het concept-klimaatakkoord is afgesproken dat alle gemeenten in 2021 een warmtetransitievisie vastgesteld hebben. Daarin staat wanneer welke wijk van het aardgas afgaat en wat de mogelijke alternatieve warmtebronnen zijn.

 

Graag aanmelden

Graag hoor ik of u / uw organisatie aanwezig is tijdens deze bijeenkomst. Aanmelden kan via kor.venhuizen@steenwijkerland.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kor Venhuizen

beleidsmedewerker energietransitie