Groen idee? Doe mee!

Inwoners van Steenwijkerland zijn trots op ‘hun’ natuur. Niet alleen op de natuur in de natuurgebieden, maar ook de natuur die we elke dag om ons heen zien. De nabijheid van natuur is erg belangrijk voor ons welzijn.

Prijsvraag

Vorig jaar organiseerde de provincie Overijssel de prijsvraag ‘Het Groenste Schoolplein van Overijssel’. De winnaar heeft een geldbedrag en begeleiding gewonnen voor de realisatie. Omdat de provincie Overijssel de natuur dichterbij alle inwoners wil brengen, gaan ze dit jaar op zoek naar ‘De Groenste Straat van Overijssel’. De straat met het beste vergroeningsidee op het gebied biodiversiteit, kindvriendelijkheid of klimaatbestendigheid.

 

Heeft uw straat een vergroeningsidee? Dien deze dan voor januari 2019 in en maak kans op één van de drie prijzen ter waarde van €20.000,-. In elke gemeente mag één straat meedoen aan de wedstrijd. Als meer straten met potentie zich aanmelden vanuit één gemeente, volgt er een loting. Tijdens een startbijeenkomst (eind januari) gaan de straten aan de slag met het ontwerp. Professionals begeleiden de straten tijdens het ontwerpen en de coördinatie loopt via provincie Overijssel. Een vakkundige jury selecteert vervolgens in elke categorie drie finalisten. De uiteindelijke winnaars worden tijdens de finale in april 2019 bekend gemaakt.

 

 

Meer informatie

Op www.groenstestraatvanoverijssel.nl vindt u alle informatie over de prijsvraag. U kunt ook contact opnemen met Hendrike Ensink, projectleider van deze actie, via HJ.Ensink@overijssel.nl of 038 499 73 58.