Inspiratiedag voor initiatiefnemers

Op 6 juli 2018 organiseren Provincie Overijssel en het Oranje Fonds samen de Inspiratiedag Overijssels Noaberschap voor initiatiefnemers van maatschappelijke projecten. Tijdens deze middag verzorgen zij een energiek en inspirerend programma voor u, midden in de bossen van Buitencentrum Staatsbosbeheer Sallandse Heuvelrug.

Zij willen samen met u ontdekken wat Overijssels Noaberschap is en hoe u met uw initiatieven voortbouwt op de  kennis en ervaring die er is. Niet terug naar het oude, maar het goede eruit halen en er iets eigens van maken. Een netwerk van mensen, waarin je elkaar helpt om aangenaam te wonen, te werken en te leven. Gebruikmakend van nieuwe communicatiemiddelen en de digitalisering hiervan, waardoor verbindingen ondersteund worden. Met als ongeschreven regels: gedeelde verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen, taleninzet en wederkerigheid. Deze dag is  voor initiatiefnemers, ambtenaren, experts en ervaringsdeskundigen.  Ook raadsleden en statenleden zijn hartelijk welkom om in de wereld van sociaal ondernemers te duiken.


Tijdens deze middag is er ruimte voor delen, leren en ontmoeten tijdens masterclasses en gerichte netwerkmomenten in samenwerking met initiatiefnemers van vernieuwende projecten.  Ook kunt u uw vragen aan provincie Overijssel en het Oranje Fonds kwijt.

 

Provincie Overijssel en het Oranje Fonds ontvangen u graag vanaf 12.30 uur bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal. We sluiten om 17.00 uur af met een drankje en een hapje.

 

Reserveert u 6 juli in uw agenda of geef direct aan dat u interesse heeft,  door een email te sturen aan socialekwaliteit@overijssel.nl. De officiële uitnodiging met uitgebreide informatie over het programma volgt binnen enkele weken. Die uitnodiging biedt de mogelijkheid om u aan te melden voor de masterclasses en workshops naar keuze. Indien u vragen heeft of aanvullende informatie wenst op dit moment, vernemen wij dit graag.

 

Nog een aanrader

Op vrijdag 29 juni wordt er nóg een interessante bijeenkomst gehouden: de Krachttoer Overijssel. Dit is een excursie met ‘lokaal initiatief’ als rode draad: inspirerende initiatieven over bijvoorbeeld zorg, verenigingsleven, ondernemerschap, voorzieningen, energie. Acht initiatiefnemers vertellen bondig hun verhaal, zodat er volop ruimte is voor vragen en uitwisseling. Praktisch: 09.30 - 16.00 uur, start in Haarle (gem. Hellendoorn), deelname is kosteloos. Aanmelden of meer informatie via bijeenkomsten@askoverijssel.nl.