Whatsapp-groep al geregistreerd?

In Steenwijkerland zijn een behoorlijk aantal WhatsApp-groepen actief op het gebied van buurtpreventie. Allen dragen zij bij aan een veilig(e) straat, buurt, wijk of dorp.

Een groot aantal van deze WhatsApp-groepen heeft zich al geregistreerd bij Stichting WhatsApp Buurtpreventie (WABP). Deze stichting zorgt voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van de WhatsApp-groepen. Zo kunnen buurtbewoners, maar ook de politie en de gemeente snel en eenvoudig in contact komen met een beheerder in een bepaalde buurt. Ook biedt deze stichting ondersteuning voor WhatsApp groepen.

In het belang van de veiligheid verzoeken wij alle WhatsApp-groepen zich te registreren bij de Stichting WABP. Dat kan via de website www.wabp.nl

Onderzoek

Enkele stagiaires doen in opdracht van de gemeente Steenwijkerland een onderzoek naar de WhatsApp buurtpreventie-groepen in de gemeente. Met de (bij ons bekende) WhatsApp-groepen in de gemeente wordt binnenkort contact op genomen. Bent u beheerder van een WhatsApp buurtpreventiegroep en wilt u meedoen aan het onderzoek? Neem dan contact op met Lina van Veen (lina.van.veen@steenwijkerland.nl).