Actieplan Werk

Hoe vinden én houden we goed personeel? Denk en praat mee!

Krappe arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen!

Het vinden én houden van goed personeel is niet altijd even makkelijk. Er is krapte op de arbeidsmarkt en bovendien zijn vraag en aanbod niet altijd goed op elkaar afgestemd.
Wat hebben ondernemers nodig om nu en in de toekomst over voldoende personeel te beschikken? Daarover zijn we met elkaar in overleg. Met ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, werkgevers, kenniscentra, werkbemiddeling. Kortom, iedereen die een stem heeft en die wil laten horen. Ons doel? Creatieve ideeën en slimme oplossingen!

Regionaal ontwikkelfonds  

De regio Zwolle heeft, als onderdeel van de Human Capital Agenda, een ontwikkelfonds in het leven geroepen. Geld dat bedoeld is om initiatieven die een oplossing bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt, financieel te ondersteunen. Daar willen we als Steenwijkerland – als eerste gemeente in de regio Zwolle – graag gebruik van maken. En daarvoor maken we met elkaar een Actieplan Werk!

Actieplan Werk; innovatief investeren in personeel   

De naam zegt het al. Het Actieplan Werk wordt een concreet plan. Een plan waarin we aangeven: dít gaan we doen om nu en in de toekomst over voldoende opgeleid personeel te kunnen beschikken. Dáár gaan we met elkaar mee aan de slag. Daarbij verdelen we de markt in vier thema’s: horeca en vrije tijd, bouw, zorg en (maak)industrie. Van 4 t/m 11 maart 2019 was er per thema een arenadiscussie. Rode draad? De urgentie om met een Actieplan aan de slag te gaan én de betrokkenheid is groot!

Meer weten? Klik dan op een van de onderstaande thema’s.

Meedoen en planning

Ook goede ideeën? Neem dan contact op met Nickie de Vries, e-mail nickie.de.vries@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521. Voor het hele traject is een stappenplan gemaakt. Het Actieplan Werk moet er vóór 1 mei 2019 liggen. 
 

Nieuws

Steenwijkerland met ‘Actieplan Werk’ voorloper binnen regio Zwolle