Actieplan Werk

Hoe komen we tot vernieuwende initiatieven die een oplossing bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt? Over die vraag hebben ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, werkgevers, kenniscentra, werkbemiddeling en de gemeente zich de afgelopen maanden gebogen. Het resultaat van die brede samenwerking is het Steenwijkerlands Actieplan Werk.


Steenwijkerland: Actieplan Werk(t)

In het Steenwijkerlands Actieplan Werk(t) (pdf, 3,8 MB) staan de visie en concrete projecten. Initiatieven die eraan bijdragen dat we nu en in de toekomst over voldoende opgeleid personeel kunnen beschikken. 
 

Regionaal ontwikkelfonds  

De regio Zwolle heeft, als onderdeel van de Human Capital Agenda, een ontwikkelfonds in het leven geroepen. Geld dat bedoeld is om initiatieven die een oplossing bieden voor de krapte op de arbeidsmarkt, financieel te ondersteunen. Daar willen we als Steenwijkerland graag gebruik van maken. Vanuit het Actieplan Werk gaan we in 2019 en 2020 voor 4 projecten cofinanciering uit Regio Zwolle aanvragen:

  • Horeca Academy
  • Bouw-en Techniekklas
  • Traineeship voor Mondiaal Toptalent
  • Stapelbaan (in de zorg)


Hoe gaan we nu verder

Voor 2019 gaan we samen met alle stakeholders 2 projecten uitwerken tot aanvragen voor het regionaal ontwikkelfonds: Horeca Academy en Stapelbaan. In de folder Upgrade Jezelf Regio Zwolle (pdf, 2,8 MB) leest u hoe u een aanvraag kunt indienen.
 

Arenadiscussies

Om input op te halen voor het Steenwijkerlands Actieplan Werk(t) hebben we diverse arenadiscussies georganiseerd. Meer over deze arenadiscussies.
 

Meer weten of alsnog meedoen?

Neem dan contact op met Nickie de Vries, via e-mail nickie.de.vries@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521.
 

Nieuws

Ondernemers vinden samen oplossingen voor personeelstekort (bericht op website Upgrade Jezelf)
Steenwijkerland kiest met Actieplan Werk voor regionale aanpak
Steenwijkerland met ‘Actieplan Werk’ voorloper binnen regio Zwolle