De kinderburgemeester

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 oktober 2023 is Tessa Neele geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Burgemeester Rob Bats heeft zijn nieuwe collega hiervoor een zilveren ambtsketen omgehangen. Tessa is negen jaar en staat dit schooljaar klaar voor de kinderen van Steenwijkerland. Ze wil graag dat de natuur netjes blijft en dieren meer leefruimte hebben.

Kinderburgemeester Tessa Neele

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester ben je er voor en namens alle kinderen in Steenwijkerland. Bij bijzondere gebeurtenissen ben jij erbij. Bijvoorbeeld bij de 4 mei herdenking, de Sinterklaasintocht, het voorleesontbijt en de wandelvierdaagse. Je gaat daar samen met burgemeester Rob Bats heen. Een paar keer per jaar ga je ook met de burgemeester in overleg. Want misschien heb je wel leuke ideeën waar kinderen in Steenwijkerland wat aan hebben. Jullie gaan dan samen kijken of die ideeën ook uitgevoerd kunnen worden. Als kinderburgemeester heb je dus echt invloed. 

Goed om te weten

  • kinderburgemeester ben je voor een schooljaar 
  • als er activiteiten zijn dan houden we rekening met schooltijden
  • er is altijd overleg met je ouders over wat je gaat doen 

Meer informatie

Wil je meer weten? Bel of mail dan met Annette Wegerif van de gemeente, via telefoonnummer 14 0521 of annette.wegerif@steenwijkerland.nl