Nieuws ondernemers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

 • CodeGlass winnaar van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024

  15 juli 2024

  CodeGlass is met hun softwareoplossing winnaar van de 10e editie van de Innovatieprijs van Regio Zwolle 2024.

 • Nieuwe versie van de landelijk capaciteitskaart

  15 juli 2024

  Wij hebben u eerder geïnformeerd over het elektriciteitsnet Overijssel. Deze bereikt overal de maximale capaciteit voor afname door grootverbruikers. Op 11 juni is er een nieuwe versie van de landelijke capaciteitskaart gepubliceerd op de website van Netbeheer Nederland.

 • Ontzorgingsprogramma MKB van start

  10 juni 2024

  Overweegt u uw bedrijfspand en/of uw proces te verduurzamen? De komende drie jaar ontvangt de provincie Overijssel van de Rijksoverheid een subsidie om MKB-ers hiermee te helpen.

 • Nieuwe Economische Koers Steenwijkerland

  29 mei 2024

  Er komen complexe uitdagingen af op het bedrijfsleven van Steenwijkerland. Ondernemers staan voor grote transities op gebied van energie en een circulaire (kringloop) economie. Die overgangen vereisen een heldere koers en waar nodig een helpende hand van de lokale overheid.

 • 100 werknemers of meer? Kom naar de bijeenkomst over woon- werkverkeer!

  15 juli 2024

  Vanaf juli 2024 komt er een verplichting voor het aanleveren van gegevens van het woon- werkverkeer en zakelijk verkeer van uw werknemers. Oftewel de registratieplicht Werkgebonden PersonenMobiliteit (WPM). De WPM geldt voor organisaties met 100 werknemers of meer.

 • Uitnodiging: Demonstratie CIRCO Track

  15 mei 2024

  Geld besparen op afvalverwerking? Een betere relatie met uw klant? Inzicht in kansen voor uw bedrijf? Dat wil toch iedere ondernemer? De gemeente Steenwijkerland organiseert samen met Oost NL een demonstratie van ‘CIRCO Track’. CIRCO Track is een workshop waarmee ondernemers hun businessmodel onder de loep kunnen nemen. En concreet aan de slag gaan om meer inzicht te krijgen in de eigen bedrijfsvoering met als doel meer voordeel en winst te halen uit uw bedrijf. We organiseren deze demonstratie, omdat we denken dat u hier écht iets aan heeft.

 • Speeddate Event

  05 juli 2024

  Zoek je een (bij)baan of vakantiewerk? Op 4 en 5 april delen verschillende bedrijven uit Steenwijkerland meer dan 500+ vacatures met jou.

 • Zesde Editie van Better Safe Than Sorry onderdeel van actiedag #Echtnietvandaag

  05 juli 2024

  Als onderdeel van de actiedag #Echtnietvandaag organiseert Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het cybercrimeteam van de politie eenheid Oost-Nederland dinsdag 2 april 2024 in Mac3Park in Zwolle de zesde editie van ‘Better Safe Than Sorry’, een gratis event waarin het thema cybercriminaliteit centraal staat.

 • Economische koers Steenwijkerland

  De Economische koers wordt de basis voor de acties die we de komende jaren met elkaar gaan uitvoeren, om te zorgen voor een economisch sterk én vitaal Steenwijkerland.

 • 15 februari 2024: Bijeenkomst ‘Help ik ben gehackt’

  29 januari 2024

  Bedrijven zijn een steeds interessanter doelwit voor cybercriminelen: veel bedrijven werken met en zijn afhankelijk van steeds grotere hoeveelheden data. Het verlies van data levert problemen op voor de bedrijfsvoering, continuïteit en het imago.

 • Zet ook de knop om

  24 april 2024

  Waar begint u met energie besparen? Of met het verduurzamen van uw kantoor of gebouw? Wat levert het meeste op?

 • Elektriciteitsnet Overijssel

  24 april 2024

  Elektriciteitsnet Overijssel bereikt overal maximale capaciteit voor afname door grootverbruikers.

 • MoveDigi

  24 april 2024

  Wilt u graag aan de slag met uw digitale marketingplan, heeft uw website een update nodig of wilt u beter vindbaar zijn?

 • Kennis Netwerk Steenwijkerland

  24 april 2024

  Bent u net gestart met een eigen bedrijf? Of gaat u binnenkort starten met uw eigen bedrijf?

 • Subsidie Energiebesparing Overijssel 2.0

  05 december 2023

  Investeert u in energiebesparing in gebouwen en/of bedrijfsprocessen? En bent u gevestigd in de provincie Overijssel? Dan kunt u subsidie aanvragen.

 • Nieuwsbrief Ondernemers Steenwijkerland

  15 mei 2024

  Via onze website en onze social mediakanalen houden wij u al op de hoogte van het laatste nieuws en geven wij informatie die voor u als ondernemer belangrijk is.

 • Dag van de Nieuwe Ondernemer

  14 november 2023

  Op vrijdag 17 november 2023 organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met een aantal netwerkpartijen een netwerkbijeenkomst voor nieuwe ondernemers.

 • Subsidie Circular Plastics NL (CPNL)

  24 april 2024

  Bent u een ondernemer en produceert, verwerkt of gebruikt u plastic? Of onderzoekt u hoe ketens hun plastic reststromen opnieuw kunnen inzetten?

 • Ondernemersbijeenkomst Omgevingswet

  12 oktober 2023

  Op woensdag 1 november organiseert de gemeente Steenwijkerland een ondernemersavond Omgevingswet.

 • Ieder dak een zonnedak-financiering

  10 april 2024

  Wilt u zonnepanelen op uw bedrijfsdak?

 • Overijsselse subsidie voor digitalisering en circulaire bedrijfsvoering

  24 april 2024

  Heeft u een mkb-onderneming in de Overijsselse industriesector en wilt u digitaliseren of productieproces circulair inrichten? Hiervoor zijn subsidiemogelijkheden.

 • Save the date: Nieuwe ondernemer

  05 september 2023

  Op vrijdag 17 november 2023 organiseert de gemeente Steenwijkerland een netwerkbijeenkomst voor nieuwe ondernemers in de gemeente Steenwijkerland.

 • Koploperproject

  24 april 2024

  Kan uw bedrijf wel professionele ondersteuning gebruiken om sneller te verduurzamen en toekomstbestendig te worden? U kunt dan meedoen aan het Koploperproject Duurzame Bedrijfsvoering.

 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  09 juli 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb’er meer ruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

 • De Startversneller

  26 juni 2023

  Bent u een startende ondernemer die niet langer dan 5 jaar staat ingeschreven bij de KvK? De startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf.

 • Kennispoort Regio Zwolle

  14 juni 2023

  Voor ondernemers die willen groeien.

 • Groei Vooruit

  24 april 2024

  Heeft u uw baan verloren of dreigt u deze te verliezen? Of zit u misschien niet meer op de juiste plek?

 • Upgrade jezelf

  16 mei 2023

  Upgrade jezelf helpt werkgevers te investeren in werknemers en ZZP-ers in zichzelf. Naast inspirerende verhalen, handige tools én een netwerk van specialisten biedt Upgrade Jezelf een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

 • Save the date: Werkfestival Steenwijkerland 17 november 2023 (gewijzigde datum)

  15 november 2023

  Kom naar het Werkfestival Steenwijkerland op vrijdag 17 november in Rabo Theater De Meenthe. Ervaar zelf hoe leuk werken in Steenwijkerland is.

 • Kennisdiner Family Next

  21 september 2023

  Vanuit Family Next nodigen de provincie Overijssel en Novel-T u op dinsdag 16 mei 2023 uit voor het kennisdiner: De volgende generatie binnen je familiebedrijf.

 • Ondernemersevent 25 mei 2023

  24 april 2024

  Op donderdag 25 mei 2023 organiseert De Startversneller hét ondernemersevent voor alle (startende) ondernemers (KVK-inschrijving niet ouder dan vijf jaar) uit de provincie Gelderland en Overijssel. De startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Overweegt u om te gaan ondernemen, bent u net gestart met uw onderneming, of juist al een tijdje op weg als ondernemer? Laat u deze dag inspireren door verschillende Workshops, een Masterclass, Meet & Greet met verschillende businesscoaches en interessante partners uit de regio.

 • Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken

  24 april 2024

  Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden. De provincie Overijssel geeft hen een steun in de rug door het openen van een nieuwe ronde van de Sociale Hypotheek. De Provinciale Staten hebben hiervoor een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de financiële positie en weerbaarheid van maatschappelijke organisaties en verenigingen te verbeteren.

 • Ontvang €1.000,- voor een business coach

  24 april 2024

  Kunt u als startende ondernemer wel wat ondersteuning gebruiken bij praktische zaken zoals uw financiële administratie of het maken van een goed communicatieplan?

 • Nieuwe duurzaamheidslening voor ondernemers

  10 april 2024

  Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel bundelen de krachten met kredietverstrekker Qredits en bieden de MKB Duurzaamheidslening aan. Een nieuwe duurzaamheidslening van maximaal 50.000 euro tegen 2,5% rente.

 • Nieuwe ontwikkelingen rond de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  18 oktober 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is aangepast.

 • Gelderland en Overijssel helpen mkb met digitale innovatie

  24 april 2024

  Het midden- en kleinbedrijf moet stappen zetten in digitalisering om duurzaam te worden, concurrerend te blijven en om de ambitie waar te maken dat Nederland tot de Europese top 3 behoort op het gebied van digitalisering binnen het mkb.

 • EIB en Rabobank stellen samen één miljard euro beschikbaar voor mkb

  10 april 2024

  De Europese Investeringsbank (EIB) intensiveert de samenwerking met Rabobank om duurzame ondernemers te steunen met leningen en gunstige voorwaarden.

 • Ondersteuning energiebesparende maatregelen

  30 oktober 2023

  Provincie Overijssel trekt 5 miljoen euro uit om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen.

 • Versnellingsteam 'zon op dak'

  10 april 2024

  Loopt u als ondernemer ergens tegenaan waardoor het niet lukt om zonnepanelen op het dak te realiseren? Is uw dakconstructie niet sterk genoeg of lukt het niet elektriciteit terug te leveren? Het Versnellingsteam ‘Zon op dak’ biedt ondersteuning aan ondernemers om te bepalen wat wél aan zonnepanelen kan worden gerealiseerd.

 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

  25 oktober 2023

  De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet.

 • Inspiratieavond 'Duurzaam Ondernemen' voor recreatie en horeca ondernemers

  24 april 2024

  Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen van de overheid, de oorlog in Oekraïne maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen maar groter.

 • Werkfestival Steenwijkerland

  28 april 2023

  Deelnemers en bezoekers kijken terug op een geslaagde eerste editie.

 • Benno Hellinga en Jos de Laar zijn ondernemers van het jaar 2022: Startersprijs voor Martijn Kok

  05 juli 2024

  Benno Hellinga en Jos de Laat van G. Hellinga zijn ondernemers van het jaar 2022 van Steenwijkerland. De bekendmaking vond vrijdagavond 11 november plaats tijdens het Business Gala in De Meenthe. De Jan Smit Startersprijs is voor Martijn Kok van Hoveniersbedrijf Martijn Kok in Steenwijkerwold.

 • Stapsgewijs aan de slag met uw eigen circulaire businesscase of vraagstuk

  24 april 2024

  Realiseert u zich hoe snel het jaar 2030 dichterbij komt? Het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kunt u zich maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken.

 • Meld je aan voor het werkfestival Steenwijkerland.

  06 mei 2024

  Werk is een ‘hot’ item. Veel bedrijven kampen met personeelstekorten en hebben vacatures. Ook in Steenwijkerland. De ondernemersverenigingen en gemeente hebben de handen ineengeslagen, gaan de strijd aan en organiseren op donderdag 17 november het Werkfestival Steenwijkerland. Een nieuw evenement in een unieke vorm. Werk en alles wat met werken te maken heeft staat centraal. Iedereen is van harte welkom.