Welkom ondernemer

Welkom in de gemeente Steenwijkerland!

U bent met uw bedrijf gestart in onze gemeente. Graag vertellen we u meer over onze gemeente en de mogelijkheden om hier te ondernemen. Op deze pagina vindt u informatie die interessant kan zijn voor uw bedrijf.

Bijeenkomsten

Voor ondernemers in Steenwijkerland worden jaarlijks meerdere bijeenkomsten georganiseerd.

​​​​​Op de website van Business Club Steenwijkerland vindt u een overzicht van verschillende bijeenkomsten.

Bedrijvenregister

De Business Club Steenwijkerland heeft een bedrijvenregister ontwikkeld voor de gemeente Steenwijkerland. Dit bedrijvenregister is een hulpmiddel voor bedrijven om lokaal in te kopen. In dit bedrijvenregister kunnen alle lokale bedrijven zich (laten) registreren.
Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijvenregister Steenwijkerland.

Netwerkverenigingen Steenwijkerland

Het bedrijfsleven in de gemeente Steenwijkerland heeft zich voor een deel aangesloten bij diverse ondernemingsverenigingen. Een overzicht van deze ondernemingsverenigingen vindt u op onze website.

Regio Zwolle

Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van 22 gemeenten en 4 provincies. In Regio Zwolle werken we bestuurlijk en ambtelijk samen. Dit doen we op basis van regionale opgaven in een netwerk van ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Steenwijkerland is een van de gemeenten die onderdeel is van dit samenwerkingsverband. 

Binnen de regio werken we samen op thema’s zoals:

  • economie
  • arbeidsmarkt
  • bereikbaarheid
  • leefomgeving
  • energie

Binnen Regio Zwolle zijn er verschillende instanties die hulp en subsidiemogelijkheden bieden aan ondernemers en ZZP-ers. Onder andere op het gebied van scholing, innovatie en doorontwikkeling van het bedrijf. 
Wilt u weten wat Regio Zwolle voor u als ondernemer kan betekenen? Kijk dan op de website van Regio Zwolle.

Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle is er voor ondernemers die willen groeien. Kennispoort helpt (startende) ondernemers kosteloos bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Ze gaan graag met u in gesprek.
Op de website van Kennispoort regio Zwolle vindt u alle informatie, inspiratie en contactgegevens. 

Regionale Praktijk Academie (RPA)

Regionaal samenwerken is erg belangrijk in Steenwijkerland. Dit doen we in samenwerking met omliggende gemeenten, ondernemersverenigingen, brancheverenigingen en onderwijsinstellingen via onder andere de Regionale Praktijk Academie (RPA). De RPA is een opleidingsbedrijf dat mensen professioneel begeleidt en opleidt in het gekozen vakgebied. Lees meer over de RPA.

RPA - deelnemende bedrijven

Nieuws

Via onze nieuwspagina houden we u op de hoogte van het actuele nieuws. Binnenkort starten we met een nieuwsbrief. Meer informatie hierover volgt.

Contact

Wilt u een bedrijf starten? Heeft u vragen over groeimogelijkheden van uw bedrijf en innovatieve ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op.