Toerisme, cultuur en evenementen

  • Toerisme en recreatie

    De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa. In Weerribben-Wieden kunt u varen, fietsen, wandelen, winkelen en nog veel meer!

  • Kunst en cultuur

    Steenwijkerland kenmerkt zich door een groot verenigingsleven. Veel inwoners zetten zich in voor een bloeiende cultuursector met een breed, aantrekkelijk en levendig aanbod van kunst en cultuur. Ze zingen bij een koor, zijn lid van de plaatselijke toneel- of muziekvereniging of bouwen mee aan een corsowagen of gondel. Daarnaast zijn er veel verschillende musea, galerieën, een bioscoop, filmhuislocaties en Theater de Meenthe, met een gevarieerd aanbod. Ook worden er veel culturele evenementen georganiseerd.

  • Evenementen

    Wilt u een evenement organiseren? Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.