Evenementen

Wilt u een evenement organiseren? Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

 • Evenementenkalender 2021

  Vanwege het coronavirus zijn veel evenementen niet doorgegaan in 2020. Of en welke coronamaatregelen er in 2021 gelden weten we op dit moment nog niet. Wel zijn we alvast bezig met het maken van een evenementenkalender voor 2021. Deze kalender wordt gebruikt om een capaciteitsplanning te maken voor de hulpdiensten. Daarom vragen we u om uw evenement alvast aan te melden.

 • Alcohol schenken tijdens bijzonder evenement

  Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, alcoholhoudende drank met minder dan 15% alcohol of wijn schenken? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Dit heet een Drank- en Horecawetontheffing.

 • Feest vieren in een dorpshuis of wijkcentrum

  Als u in een dorpshuis, gemeenschapshuis of wijkcentrum een verjaardag, bruiloft of ander feest wilt vieren, moet u dit melden aan de gemeente. Dit wordt een bijeenkomst van persoonlijke aard genoemd.

 • Collectes en acties

  Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Bijvoorbeeld het houden van een koek-, snert- of worstactie namens een jeugd- of sportclub? Dan moet u dit melden of heeft u een vergunning nodig.

 • Loterij

  Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u een loterijvergunning nodig.

 • Geluidshinderontheffing

  Als u weet dat u activiteiten gaat ondernemen waarbij lawaai veroorzaakt kan worden, dan moet u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.