Spelen en speelplekken

Met ruim 170 speelplekken is het al prima spelen in Steenwijkerland. De 1.010 speeltoestellen staan verspreid in de kernen en wijken. De afgelopen jaren is volop geïnvesteerd in (buiten) spelen in Steenwijkerland. En samen onze inwoners willen we de komende jaren blijven werken aan een gemeente waar het fantastisch spelen is.

Op deze pagina’s vindt u alle informatie over spelen, speelplekken en speeltoestellen in Steenwijkerland.

  • Vervanging speeltoestellen 2023

    We vinden het belangrijk dat iedereen veilig kan spelen op onze openbare speelplekken. Daarom inspecteren we, volgens de Wet attractiebesluit, de speeltoestellen jaarlijks en vervangen we ze als dat nodig is. Ook dit jaar vervangen we een aantal toestellen. Soms nemen we die vervanging mee in andere plannen in de buurt. Die plannen werken we uit samen met het plaatselijk belang en/of bewonersgroepen.

    Welke speeltoestellen gaan we vervangen? Op deze pagina vindt u een overzicht per kern. U ziet welk toestel er nu staat en wat er voor in de plaats komt. De bestelling voor de nieuwe speeltoestellen gaat in april de deur uit. Zo kan er in de zomervakantie weer lekker op gespeeld worden. De speeltoestellen die we meenemen in andere plannen, staan niet in dit overzicht.

  • Ik heb een wens of idee voor een speelplek

  • Verschillende soorten speelplekken

  • Veelgestelde vragen over speelplekken

    Heeft u een vraag over het onderhoud van een speelplek of speeltoestel? Kijk dan eerst op deze pagina.