Wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Steenwijkerland

Deze pagina geeft het overzicht van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen binnen gemeente Steenwijkerland.

Steenwijkerland

Groot onderhoud aan Steenwijkerlands wegennet

Op onderstaande kaart ziet u welke wegen aan de beurt zijn voor groot onderhoud.
Naast groot onderhoud voeren we op diverse wegen in de gemeente ook reparaties uit (deze wegen staan niet op de kaart).
De opknapbeurt van de wegen is inmiddels begonnen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn alle werkzaamheden voor het einde van het jaar klaar.
Heeft u er vragen over? Bel of mail ons gerust. Telefoon 14 0521 of info@steenwijkerland.nl

Kaart groot onderhoud aan asfaltwegen in Steenwijkerland

Download de kaart 'Groot onderhoud asfaltwegen Steenwijkerland 2022' (pdf, 5,2 MB).

Blokzijl

• Brug tussen Slingerpad en Willem de Zwijgerstraat (Matenbrug) en de brug tussen Mauritsstraat en Houtzagerijweg (Noordermatenbrug): op beide bruggen geldt vanaf 12 april 2022 tot nader order een gewichtsbeperking. Er is gebleken dat de draagkracht van beide bruggen is verminderd. De beperking wordt ingesteld voor het zware verkeer. Personenauto’s en kleine busjes kunnen van de brug gebruik blijven maken. Voor de Matenbrug geldt een maximale totaalmassa van 22 ton en/of een maximale aslast van 5,7 ton en voor de Noordermatenbrug geldt een maximale totaalmassa van 31 ton en/of een maximale aslast van 7,5 ton.

Giethoorn

• Fietsverbinding tussen Cornelisgracht en Bodelaekepad: van 26 september 2022 om 7.00 uur tot en met 28 september 2022 om 17.00 uur afgesloten i.v.m. onderhoud aan de draaibrug over de Cornelisgracht. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor fietsers.
  • Fietsverbinding Thijssengracht en Kapelweg / Truilpad: van 24 oktober 2022 tot en met 28 januari 2023 afgesloten ten behoeve van onderhoudswerkzaamheden aan de fietsbrug over de Thijssengracht.

Kuinre

• H. de Cranestraat (tussen Waagplein en Nieuwstad) en parkeerplaats voor H. de Cranestraat 41: op 15 oktober 2022 van 8.00 tot 16.00 uur afgesloten voor de Dag van de Geschiedenis.
  • Brug in Waterkeringpad: vanaf midden februari 2022 tijdelijk afgesloten in verband met onderzoek naar de constructie van de brug. De brug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Steenwijk

• Bloemstraat (tussen Acaciastraat en Rozenstraat): van 22 augustus 2022 tot en met 16 september 2022 en Bloemstraat (tussen Rozenstraat en Tulpstraat): van 5 september 2022 tot en met 21 oktober 2022 afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met rioolvervanging. Datums zijn afhankelijk van weersomstandigheden.
  • Meppelerweg (tussen rotonde Gagelsweg en kruising Kallenkoterallee) van 5 september tot en met 23 september 2022 en Meppelerweg (tussen kruising Kallenkoterallee en Meppelerweg nr. 138) van 26 september tot en met 14 oktober 2022 afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met rioolvervanging. Datums zijn afhankelijk van weersomstandigheden. Verkeer wordt omgeleid met borden.
  • Oostwijkstraat (ter hoogte van huisnummer 104): op 6 oktober 2022 van 7.00 tot 12.00 uur volledig afgesloten voor al het verkeer voor werkzaamheden met een hijskraan.
  • Eesveenseweg (tussen Tramlaan en ingang P+R terrein) inclusief spoorwegovergang: van 16 oktober om 7.00 uur tot 17 oktober 2022 om 17.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer (inclusief voetgangers en fietsers) voor werkzaamheden aan de weg en het spoor.
  • Spoorwegovergang Kallenkoterallee / Kallenkote: van 17 oktober om 19.00 uur tot 19 oktober 2022 om 7.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer (inclusief voetgangers en fietsers) voor werkzaamheden aan het spoor.

Thij

• Thijendijk: van 21 september 2022 om 7.30 uur tot 15 oktober 2022 om 7.30 uur (met uitzondering van de weekenden) afgesloten in verband met vervanging van de waterleiding (door Vitens) en verzwaring van het elektriciteitsnet (door Enexis). Door de werkzaamheden is de hele weg afgesloten voor al het verkeer, omleidingen zijn ter plekke aangegeven.

Tuk

• Tukseweg (van splitsing Hummelingen tot splitsing Oldemarktseweg), Tussenweg en Bergweg (tot splitsing Tussenweg): op 2 oktober 2022 van 10.00 tot 19.00 uur afgesloten voor de Solexrace.

Vollenhove

• Rede (van huisnummer 15 tot Noordwal), Voorslag (van huisnummer 28 tot Noordwal), Laan van Toutenburgh en Booter: op 8 oktober 2022 van 10.15 tot 11.15 uur, B-weg Oppen Swolle (van Wendeler Bentweg tot Wendelerweg): op 8 oktober 2022 van 11.15 tot 11.45 uur afgesloten voor de Venoseloop.