Wegwerkzaamheden en wegafsluitingen in Steenwijkerland

Deze pagina geeft het overzicht van wegwerkzaamheden en wegafsluitingen binnen gemeente Steenwijkerland.

Belt-Schutsloot

• Kerklaan en Noorderweg: in de periode van 9 tot en met 13 mei 2022 achtereenvolgend afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden aan de brug in de Kerklaan en vervolgens de brug in de Noorderweg. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Blokzijl

• Brug tussen Slingerpad en Willem de Zwijgerstraat (Matenbrug) en de brug tussen Mauritsstraat en Houtzagerijweg (Noordermatenbrug): op beide bruggen geldt vanaf 12 april 2022 tot nader order een gewichtsbeperking. Er is gebleken dat de draagkracht van beide bruggen is verminderd. De beperking wordt ingesteld voor het zware verkeer. Personenauto’s en kleine busjes kunnen van de brug gebruik blijven maken. Voor de Matenbrug geldt een maximale totaalmassa van 22 ton en/of een maximale aslast van 5,7 ton en voor de Noordermatenbrug geldt een maximale totaalmassa van 31 ton en/of een maximale aslast van 7,5 ton.
  • Groenestraat (vanaf huisnummer 18), Noorderkade en Galop: op 23 juli 2022 van 7.00 tot 20.00 uur afgesloten voor de Noorderkade Parade.

Eesveen

• Van Karnebeeklaan (ter hoogte van de huisnummer 7c): op 25 en 27 mei 2022 van 9.00 tot 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met hijswerkzaamheden.

Kuinre

• Brug in Waterkeringpad: vanaf midden februari 2022 tijdelijk (in ieder geval een maand, maar mogelijk langer) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel van de brug gebruikmaken. Het overige verkeer wordt omgeleid. De brug is tijdelijk afgesloten in verband met onderzoek naar de constructie van de brug.

Oldemarkt

• Het fietspontje Over de Linde tussen Oldemarkt en de gemeente Weststellingwerf is tijdelijk uit de vaart genomen. Fietsers kunnen de omleidingsroute volgen om het water over te steken.
  • Hoofdstraat (tussen Marktplein en Frieseweg), Frieseweg (van Hoofdstraat tot Dalzicht) en Koningin Julianaweg (van rotonde tot Frieseweg): op 2 juni 2022 van 19.15 tot 21:15 uur afgesloten voor de Avondvierdaagse.

Sint Jansklooster

• Molenstraat (vanaf huisnummer 8 tot aan Bergkampen): op 10 september 2022 van 8.00 tot 17.00 uur afgesloten voor de Molendag.

Steenwijk

• Oosterstraat, Gasthuisstraat, Markt, Kerkstraat, Woldpromenade, Korte Woldpromenade en Neerwoldstraat: op 27 mei 2022 van 7.00 tot 18.00 uur afgesloten voor de Voorjaarsbraderie.
  • Weemstraat (vanaf bioscoop), Scholestraat (na inrit parkeerterrein Coöp) en Onnastraat (ter hoogte van voormalige Gereformeerde kerk): op 13, 14 en 15 juni 2022 van 17.00 tot 22.00 uur afgesloten voor de Avondvierdaagse.
  • Burg. Goeman Borgesiusstraat (tussen J.H. Trompmeestersstraat en Oosterpoort), Onnastraat (vanaf voormalige Gereformeerde kerk tot Markt), Koningsstraat, Scholestraat (tussen parkeerterrein Coöp en Molenstraat), Scholestraat (tussen Molenwal en Oosterpoort), Oosterpoort, Meppelerweg (vanaf Oosterpoort tot en met Kallenkoterallee), Gagelsweg (ter hoogte van Parallelweg tot rotonde), Kallenkoterallee (vanaf De van der Schuerenstraat tot Meppelerweg), President Kennedystraat (vanaf Kallenkoterallee tot Burg. Voetelinkstraat): op 16 juni 2022 van 17.00 tot 22.00 uur afgesloten voor de Avondvierdaagse.
  • Wheemstraat: op 26 juni 2022 van 11.00 tot 13.00 uur afgesloten voor een promotieactiviteit Luxor bioscoop.
  • Kerkstraat (van afslag Weemstraat/Woldpromenade tot Neerwoldstraat) en Neerwoldstraat (van Kerkstraat tot afslag Vrijthof): op 27 augustus 2022 van 8.00 tot 18.00 uur afgesloten voor de Fancy Fair.