Aanpak asbestdaken

Is uw woning of (bedrijfs)pand gebouwd voor 1993? Dan bestaat de kans dat er asbest op uw dak ligt. Asbest is nog niet verboden, maar toch is het goed dat eigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid.

Waarom asbest verwijderen?

Tot 1 juli 1993 werd asbest onder meer gebruikt in daken van panden, woningen, schuurtjes of andere bijgebouwen. Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Zolang het materiaal niet beschadigd raakt, is er niets aan de hand. Maar, asbestdaken verweren na zo’n 30 jaar en beschadigen door weersinvloeden als storm en hagel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving.

Goed om te weten is dat als uw asbestdak beschadigd is, u een specialist moet inschakelen om het te vervangen. Ook moet uw omgeving asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, kan het zijn dat uw verzekering na 2024 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer vergoedt. Genoeg redenen dus om uw asbestdak op tijd te vervangen.