Asbestdaken

Asbestdaken. Het zijn vaak grijze golfplaten, soms met wat aanslag of mos er op. Ze zijn onder andere te vinden op schuurtjes in de stad, op daken op bedrijventerreinen of op gebouwen en stallen in het buitengebied.

 • Aanpak asbestdaken

  Is uw woning of (bedrijfs)pand gebouwd voor 1993? Dan bestaat de kans dat er asbest op uw dak ligt. Asbest is nog niet verboden, maar toch is het goed dat eigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid.

 • Waar kunt u gebruik van maken

  Is uw asbestdak kleiner dan 35m²? Dan mag u uw asbestdak onder voorwaarden zelf vervangen. Om dit veilig te kunnen doen, kunt u bij het milieubrengstation van ROVA persoonlijke beschermingsmiddelen en folie ophalen. Asbesthoudende dakplaten kunt u onder bepaalde voorwaarden gratis storten.

  Is het asbestdak groter dan 35m2? Dan moet u een gecertificeerde asbestsaneerder inschakelen. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbestverwijdering.

 • Asbest verwijderen? Doe een melding!

  Is de oppervlakte van uw asbestdak kleiner dan 35m2? Dan mag u dit onder voorwaarden zelf vervangen. Is de oppervlakte groter, dan moet u een gecertificeerde asbestsaneerder inschakelen. In beide gevallen moet u dit melden. Dat kan via het Omgevingsloket online.

 • Nieuws en video's

  Lees het actuele nieuws over het verwijderen van asbestdaken en bekijk de video's.