Tips voor meer biodiversiteit in eigen tuin

Op deze pagina kunt u lezen hoe u aan de biodiversiteit in uw eigen tuin kunt werken.

Steenbreek

In een snel tempo verdwijnen veel plant- en diersoorten en raken de levende systemen verstoord. Daarom helpt elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Het water kan weer in de bodem zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied, het bodemleven verbetert en mensen voelen zich prettiger en gezonder. Stichting Steenbreek helpt u om onze leefomgeving te vergroenen en onnodige verharding tegen te gaan. Meer informatie over Steenbreek.

NK-tegelwippen

Binnenkort start bij de gemeente Steenwijkerland het jaarlijkse NK-tegelwippen. Doel: Zoveel mogelijk (tuin)tegels vervangen door groen! Doet u mee?

Tegel eruit, groen erin 

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. De regenbuien worden steeds heftiger en de zomers worden warmer. Daarom is het belangrijk dat regenwater makkelijker weg kan zakken in de bodem en het riool niet overstroomt. Door tegels te ‘wippen’ en er groen voor terug te plaatsen, helpt u mee om onze leefomgeving te verbeteren. Meer planten en bomen zorgen ook voor meer schaduw en koelte op warme dagen. Dus: tegel eruit, groen erin! Binnenkort kunt u meer lezen over het NK-tegelwippen 2024. Houdt hiervoor onze website en social media in de gaten.