Duurzaamheid

 • Sociale duurzaamheidslening isoleren en opwekken duurzame energie

  Met de sociale duurzaamheidslening kunt u geld lenen om maatregelen te nemen waarmee u uw woning kunt isoleren of duurzame energie kunt opwekken. Heeft u een laag inkomen en wilt u uw woning duurzamer maken? Kijk dan op deze pagina of u gebruik kunt maken van deze lening.

 • Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven

  Met de Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven kunt u een teruggave krijgen op de materiaalkosten van energiebesparende maatregelen aan uw woning, wanneer u deze maatregelen zelf uitvoert. U kon de isolatiesubsidie t/m 31 december 2023 aanvragen. 

 • Duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties Steenwijkerland

  Voor maatschappelijke organisaties hebben we een duurzaamheidslening voor duurzame projecten op het gebied van energiebesparing en/of de opwekking van duurzame energie. De leningen bedragen minimaal € 2.000 en maximaal € 50.000.

 • Tuinsubsidie

  Wilt u graag een boom planten in uw tuin? Of denkt u na over het opvangen van regenwater? U kunt subsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin. Met deze subsidie kunt u één of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien.

 • Energiefonds Maatschappelijke Organisaties