Inspiratieavond 'Duurzaam Ondernemen' voor recreatie en horeca ondernemers

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Niet alleen gezien de gestelde klimaatdoelstellingen van de overheid, de oorlog in Oekraïne maakt de urgentie om de transitie te versnellen alleen maar groter.

Ook rijzen voor veel bedrijven de energiekosten letterlijk en figuurlijk de pan uit. Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert daarom, samen met gemeente Steenwijkerland en Koninklijke Horeca Nederland de inspiratieavond ‘Op weg naar een duurzaam en circulair 2023’. Dinsdag 29 november kunnen horeca- en recreatie ondernemers zich volop laten inspireren op Buitengoed Fredeshiem. 

Speciale gasten weerman Gerrit Hiemstra en chefkok Albert Kooy

Er wordt deze avond een compleet programma aangeboden met gastsprekers Gerrit Hiemstra (meteoroloog en weerman) en Dutch-Cuisine chefkok Albert Kooy. Ook wordt uitgebreid stil gestaan bij de vertaalslag die lokaal gemaakt kan worden. Met veel praktische tips kan de ondernemer direct aan de slag met een duurzame bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen is een thema dat ook veel facetten van een recreatie- of horecabedrijf raakt. 

Praktisch aan de slag om snel winst te behalen

Niet alleen energieverbruik maar ook waterverbruik, biodiversiteit, afval, recycling, water en schoonmaak zijn aspecten waar veel en snel winst mee te behalen is. Met een veelzijdigheid aan (relatief eenvoudige) inspanningen kunnen horeca- en recreatiebedrijven een steentje bijdragen om de druk op de aarde verlagen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van Nationaal Park Weerribben-Wieden en gemeente om het toekomstbestendig ondernemen in het gebied te stimuleren. 

Aanmelden 

Horeca- en recreatie ondernemers in en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben afgelopen week persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen belangstellenden zich via www.npweerribbenwieden.nl alsnog aanmelden. De avond is gratis te bezoeken.