Ga de uitdaging aan en doe mee aan het Terugwinnaars afvalscheidingsspel

Op zaterdag 8 juni dagen we je uit om het afvalscheidingsspel te spelen. Tussen 12.30 en 16.00 uur ben je welkom bij het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk. Jong en oud: het spel is leuk voor iedereen. Door het team van Terugwinnaars word je uitgedaagd om zo snel mogelijk 15 attributen op de juiste manier te scheiden in de juiste containers. Deze activiteit wordt georganiseerd door gemeente Steenwijkerland, ROVA en Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Doe je mee?

Afval scheiden

Tijdens het spel is het de bedoeling om 15 attributen zo snel mogelijk goed te scheiden. De attributen zijn allemaal gericht op PMD: Plastic, Metaal en Drankkartons. Een deel is daadwerkelijk PMD, maar er zitten ook een aantal instinkers tussen. Je speelt het spel door de attributen in de juiste containers te gooien. Voor ieder attribuut dat goed is gescheiden krijg je 1 punt. 

Junior Terugwinnaar 

Voor alle kinderen die meedoen aan het spel is er nog een leuk extraatje. Lukt het jou om zo snel mogelijk de voorwerpen in de goede bak te gooien? Dan mag jij je een echte Junior Terugwinnaar noemen. Degene die de snelste tijd met de meeste punten neerzet, wordt winnaar van het uur en mag een mooie prijs uitzoeken.

Doe ook mee

Kom zaterdag 8 juni langs bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk en laat zien hoe goed jij bent in afval scheiden!

Terugwinnaars in Steenwijkerland: van afval naar grondstof

Huishoudelijk afval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen die gerecycled kunnen worden. Daarom is het belangrijk om ons afval en grondstoffen goed te scheiden. Een echte Terugwinnaar zorgt ervoor dat er geen afval tussen de grondstoffen komt. Zo kunnen we deze grondstoffen weer gebruiken voor het maken van nieuwe producten. Oud glas wordt bijvoorbeeld weer nieuw glas. Groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan omgezet worden tot bijvoorbeeld groen gas en compost. Je ziet het: ons afval bevat veel waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Die grondstoffen kunnen we alleen terugwinnen als het afval goed wordt gescheiden. 

Terugwinnaars afvalscheidingsspel