Steunbetuiging voor Oekraïne; gemeentehuis Steenwijkerland blauw-geel gekleurd

Het gemeentehuis in Steenwijk is vanaf vrijdag 25 februari blauw-geel gekleurd, de kleuren van de Oekraïense vlag. De ramen van de raadszaal werden blauw en geel geschilderd door burgemeester Rob Bats en gemeentesecretaris Judith de Groot. Ook hangen de vlaggen vanaf die dag halfstok. Vanaf zaterdag 26 februari wordt de Steenwijker toren ook blauw-geel verlicht. Op deze manier wil de gemeente Steenwijkerland steun betuigen aan Oekraïne, het land waar Russische troepen zijn binnengetrokken. #WeStandWithUkraine

Gemeentebestuur geraakt

Burgemeester Rob Bats: “Het gemeentebestuur van Steenwijkerland is geraakt door de oorlog in Oekraïne en de aanval van Rusland op het land. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd. Onze gedachte gaat uit naar de mensen in het oorlogsgebied. Maar ook naar inwoners van Steenwijkerland die familie of vrienden hebben in Oekraïne, willen we een hart onder de riem steken.”

Opperste staat van paraatheid

Burgemeester Rob Bats: “Daarnaast zijn we ‘gastheer’ van de 43e Gemechaniseerde Brigade, die gestationeerd is op de Johannes Postkazerne in Havelte. We willen onze steun betuigen aan de militairen die in opperste staat van paraatheid zijn gebracht. We hopen dat hun inzet niet nodig zal zijn.”
 

Steunbetuiging voor Oekraïne - ramen raadszaal blauw-geel gekleurd
Foto van: Wilbert Bijzitter