Duurzaam wonen

Een duurzame woning levert u meer wooncomfort en een lagere energierekening op. Bovendien is energiezuinig wonen ook nog eens goed voor het milieu. Doet u ook mee?

Hoe kan ik thuis energie en geld besparen?

Wat past bij uw huis en uw portemonnee? Gaat u voor isolatie, HR++ glas of toch voor zonnepanelen? Om hier achter te komen kunt u via ons energieloket online een gratis energiecheck doen, maar we bieden u ook een gratis persoonlijk advies aan huis aan.Gemeentelijk energieloket het Duurzaam bouwloket

Zijn er subsidies of financieringen?

U kunt verschillende subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen aanvragen. Lees meer hierover.

Op de site van ons energieloket kunt u een overzicht van subsidies en goedkope financieringen opvragen www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Praktische tips om energie te besparen

Energie én geld besparen? Dat kan ook met kleine ingrepen. Bijvoorbeeld door LED lampen te gebruiken, de verwarming een graadje lager te zetten of door korter te douchen. Op de website van Milieu Centraal staan allerlei praktische tips die u gemakkelijk thuis kunt toepassen.

Kijk ook eens op de website van de Stichting Duurzaam Steenwijkerland. Op deze website kunt u tips, ervaringsverhalen en links vinden over energiebesparing en duurzaamheid. Via deze site kunt u ook een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen. De energiecoach komt bij u thuis of voert een digitaal gesprek en geeft u slimme en betaalbare tips hoe u energie kunt besparen. Samen met u kijkt de energiecoach naar uw energieverbruik. Met wat kleine aanpassingen kunt u al een eind komen. Het scheelt soms wel honderd euro per jaar op uw energierekening. U houdt geld over om aan andere zaken te besteden als u bespaart op uw energiekosten. Het advies is gratis en onafhankelijk.

Minder CO2-uitstoot door aardgasvrije nieuwbouw

Wilt u nieuw bouwen? Dat kan vanaf 1 juli 2018 alleen nog maar aardgasvrij. En dat betekent dat u gebruik moet maken van andere, duurzame energiebronnen. In veel gevallen kan elektriciteit een goed alternatief zijn. Wilt u weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Stuur een mail naar duurzaam@steenwijkerland.nl en wij nemen contact met u op!

Wat kan ik doen als ik geen zonnepanelen kan plaatsen?

In Steenwijkerland zijn veel initiatieven om samen energie op te wekken. Heeft u ook belangstelling, maar weet u niet waar te beginnen? Laat u inspireren door mooie voorbeelden van de lokale initiatieven.