Duurzaam wonen

Een duurzame woning levert u meer wooncomfort en een lagere energierekening op. Bovendien is energiezuinig wonen ook nog eens goed voor het milieu. Doet u ook mee?

Hoe kan ik thuis energie en geld besparen?

Wat past bij uw huis en uw portemonnee? Gaat u voor isolatie, HR++ glas of toch voor zonnepanelen? Om hier achter te komen kunt u via Energieloket West Overijssel online een gratis energiecheck doen, maar we bieden u ook een gratis persoonlijk advies aan huis aan.

Zijn er subsidies of financieringen?

Op de site van Energieloket West Overijssel bieden we u een overzicht van subsidies en goedkope financieringen www.energieloket-west-overijssel.nl

Lening Isoleren en opwekken duurzame energie

Bent u eigenaar van een woning? En heeft u een beperkt inkomen (maximaal 150% van het sociaal minimum)? Dan kunt u tegen een rente van 0% geld lenen voor energiebesparende/-opwekkende maatregelen in en aan uw woning. Bent u huurder en heeft u een beperkt inkomen (maximaal 150% van het sociaal minimum)? Dan kunt u tegen een rente van 0% geld lenen om gebruik te maken van een postcoderoosregeling. U kunt dan investeren in zonnepanelen van een energiecoöperatie op een dak of grond in de buurt. De lening is minimaal € 1.500,- en maximaal  € 18.500,- inclusief BTW.
Bekijk de Verordening lening Isoleren en opwekken duurzame energie voor meer informatie. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0521 of via het contactformulier.

Praktische tips om energie te besparen

Energie én geld besparen? Dat kan ook met kleine ingrepen. Bijvoorbeeld door LED lampen te gebruiken, de verwarming een graadje lager te zetten of door korter te douchen. Op de site van Milieucentraal staan allerlei praktische tips die u gemakkelijk thuis kunt toepassen.

Minder CO2-uitstoot door aardgasvrije nieuwbouw

Wilt u nieuw bouwen? Dat kan vanaf 1 juli 2018 alleen nog maar aardgasvrij. En dat betekent dat u gebruik moet maken van andere, duurzame energiebronnen. In veel gevallen kan elektriciteit een goed alternatief zijn. Wilt u weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Stuur een mail naar duurzaam@steenwijkerland.nl en wij nemen contact met u op!

Wat kan ik doen als ik geen zonnepanelen kan plaatsen?

In Steenwijkerland zijn veel initiatieven om samen energie op te wekken. Heeft u ook belangstelling, maar weet u niet waar te beginnen? Laat u inspireren door mooie voorbeelden van de lokale initiatieven.